مساء الخير
ام الحلوات
وصفته لحلقوووم التركي
المقادير
فستق محمص
فستق محمص
ملعقه زبده
4كاسات سكر
كاسه نشا
3كاسات ماء
ملعقتين ليمون صغيره
ربع ملعقه مستكه مطحونه مع سكر
وملعقه صغيره ماء ورد او زهر
الطريقه
تحمص اول الفستق ونرفعه عن النار
وبعدين تضيف له قطعه زبده وتحرك ونحطه ع جنب
نضع كاسين السكر مع كاسين ماء فقط ع النار عاليه
ونحرك لين يذوب السكر
ونضيفه ملعقه ليمون
نذوووب كاسه ماء مع كاسه النشا
ونضيفه ع السكر بشووويش
ونحرك
لين نخلص النشا
ويصير الخليط زي الفازلين
ونهدي النار
ونضع ملعقه صغيره الليمون
ونحرك ربع ساعه
ع نار هاديه
وبعدين نرفع النار ونحرك
ونضيف السكر المتبقي
وماء الزهر او الورد
ونحرك
وبعد نصف ساعه
نضيف الفستق
ونحرك
وناخذ قطعه صغيره نختبرها
اذا برد ولمستيه
ومالزق
خلاص استوى
وبالعافيه
Ingredients
Roasted Pistachio
Tablespoon butter
4 cups sugar
His glass starch
3 cups of water
Two tablespoons lemon small
Mcetkh quarter teaspoon crushed with sugar
And teaspoon rose water or blossom
Way
Fry them first call of pistachios, about a fire
And then add a piece of butter and stir and Nahth p-side
Keep Cassin Cassin sugar with water only fire high p
Lin and move the sugar dissolves
It up and add a tablespoon of lemon
Nzowob his glass of water with his glass starch
P sugar and add it Bhwoooah
The Stir
Lin conclude starch
And the mixture becomes uniform Vaseline
And dedicate fire
And put teaspoon lemon
And move the quarter of an hour
P fire Hadia
And then we raise and move the fire
And add the remaining sugar
And orange blossom water or rose
The Stir
Half an hour later
Add the pistachios
The Stir
Take a small piece we experience
If the cold and Mestih
And Malzk
Salvation willed
And well being